Skip to main content

Jan Aerts

Senior consultant

Jan is afgestudeerd in 1992 als industrieel ingenieur – elektromechanica / milieutechnologie aan Groep T in Leuven. Na een eerste werkervaring in de luchtvaart raakte Jan 10 jaar later volop betrokken bij energie- en klimaatprojecten. Eerst als projectingenieur bij de bouw en exploitatie van anaerobe waterzuiveringsinstallaties met gekoppelde biogas-WKK’s, vervolgens als erkend energiedeskundige (EAP/EPB) bij lage energie- en passiefbouw.

In 2007 sloot Jan zich aan bij Futureproofed, waar hij klimaatplannen ontwikkelde voor grote bedrijven en steden. Hij breidde zijn kennis uit met opleidingen in financieel en veranderingsmanagement, gebiedsontwikkeling, kosten-batenanalyses, LCA-analyses en verkeerskunde. In 2017 trad Jan toe tot Leuven 2030 vzw, waar hij een Europees subsidiedossier leidde om meer dan 100 gebouwen te verduurzamen, met een totale investering van 40 miljoen euro.

Vanaf 2022 reikt Jan zijn blik terug voorbij de grenzen van Groot Leuven en wenst hij zijn verzamelde expertise ook daarbuiten in te zetten om duurzame dromen te laten landen. Daarom sloot hij aan bij Transition Stories, om samen bergen te kunnen verzetten.

Referenties

Opmaak emissie-inventaris voor stad Antwerpen

2023-2024

Opmaak indicatorenmodel uit door middel van dataverzameling, -analyse en berekeningen. LEES MEER

Doorrekening CCC Linkeroever voor stad Antwerpen

2023 – 2024

Opmaak Climate City Contract om de drempels naar klimaatneutraliteit te overwinnen. Uitwerken van financieringsmodellen voor een portfolio aan projecten die het gebied Linkeroever klimaatneutraal moeten maken tegen 2030. Focus op renovatie en warmte. LEES MEER

Wil je op de hoogte blijven van de projecten waarin we momenteel actief zijn?

Volg ons op LinkedIn

Heb je een vraag voor ons?

Neem snel contact met ons op!