Skip to main content

Tegen 2050 dient elke Vlaamse woning energiezuinig en energie-efficiënt te zijn. De Vlaming moet dus beter renoveren. Stad Hasselt wil haar inwoners hierbij ondersteunen om zo de renovatiegolf in de stad in een versnelling te brengen.

Transition Stories bracht aan de hand van workshops de werkprocessen van renovatiebegeleider Home2Home en van een aantal diensten van de stad (o.a. wonen & vergunningen) in kaart en aligneerde deze in een procesflow. De procesflow geeft de klantreis weer in een aantal fasen, met per fase een overzicht van wat er gebeurt, hoe de renovatiebegeleider de inwoners ondersteunt, en wie welke taak opneemt. Het is een interactief document waarbij men vanuit het overzicht kan doorklikken naar verschillende fiches met meer informatie.

Home2Home zal de procesflow ook gebruiken om wijkrenovatietrajecten in Hasselt te begeleiden. Transition Stories maakte ook een communicatie- en doelgroepenstrategie op. Per doelgroep werd in kaart gebracht welke motivatoren en demotivatoren er mogelijk spelen, welke touchpoints beschikbaar zijn om de doelgroepen te benaderen, en een aantal voorbeeldboodschappen en voorstellen van focus voor een mogelijke communicatiecampagne.

Opdrachtgever
Stad Hasselt

Periode
2022 – 2023

Referentiethema
Bouwen & renoveren

 

 

 

 

 

 

 

Benieuwd wat Transition Stories voor jouw organisatie kan betekenen?