Skip to main content
Om tegen 2050 zoveel mogelijk woningen energiezuinig te maken, moeten we in een stroomversnelling beter renoveren ofwel BENOveren. Stad Hasselt wil die stroomversnelling mee in gang zetten en haar inwoners ontzorgen in hun renovatieprojecten. Daarvoor schakelt de stad een aantal partners in om wijkrenovatietrajecten uit te tekenen én de Hasselaars van A tot Z te begeleiden met hun persoonlijk renovatietraject.

Hasselaars ontzorgen in hun renovatieprojecten

Het Vlaamse Renovatiepact is duidelijk: tegen 2050 dient elke Vlaamse woning even energiezuinig te zijn   als   een   energie-efficiënte   nieuwbouwwoning om zo de energiefactuur te doen dalen. BENOveren dus! Om de Hasselaars hierin zo goed mogelijk te begeleiden, stelt de stad een team van verschillende partners aan om samen aan de slag te gaan.

De renovatiecoaches van Home 2 Home Vastgoed krijgen de opdracht om Hasselaars een eerlijk, objectief en vooral realistisch beeld te geven van hun renovatietraject op basis van hun noden en wensen. Transition Stories bundelt haar ervaringen, de werking van Home 2 Home en die van stad Hasselt in een afgestemde procesmethodiek en communicatiestrategie. Agifly en Add Value zorgen voor kwalitatieve communicatie-instrumenten op maat van elke doelgroep in de verschillende fasen van hun renovatietraject.

Wat gaan we doen? 

Voor dit traject is Transition Stories als eerste aan zet. We ontwikkelen een efficiënte procesmethodiek voor wijkrenovatietrajecten die we samen met de renovatiecoaches van Home 2 Home Vastgoed en de medewerkers van de stad Hasselt zullen gebruiken om de wijkrenovatie in Hasselt te begeleiden. Om de procesmethodiek zo exact mogelijk af te stemmen, organiseren we een aantal workshops om klaarheid te brengen over wie welke acties zal opnemen in elke fase.

De procesmethodiek zal een gestructureerde blokkendoos zijn waarin fase per fase diverse communicatie- en nudgingstrategieën verzameld zijn, samen met allerlei communicatie-instrumenten, typeboodschappen voor doelgroepgerichte communicatie en een aantal samenwerkingsafspraken.

Het doel is een bruikbaar instrument te voorzien voor stad Hasselt én de renovatiecoaches van Home 2 Home Vastgoed waar zij vanaf 2023 concreet mee aan de slag kunnen om de Hasselaars te begeleiden in hun renovatieprojecten.

Benieuwd wat Transition Stories voor jouw organisatie kan betekenen?