Skip to main content

Het bedrijventerrein Terbekehof ligt ten zuiden van Antwerpen en is typisch voor de situatie in Vlaanderen: een middelgroot terrein met een aantal aanzienlijke industriële spelers, in een omgeving die stilaan gemoderniseerd wordt. De bedrijventerreinvereniging die momenteel actief netwerkt is op zoek naar strategischere manieren van werken rond energie. Dat is belangrijk, zeker nu het warmtenetwerk van de stad Antwerpen ook op Terbekehof passeert.

Onder impuls van de POM Antwerpen werden Sweco en Transition Stories aangesteld om van het terrein een Energy HUBt te maken waar duurzame energie lokaal opgewekt, uitgewisseld en verbruikt wordt. 

De opdracht omvatte niet alleen het uittekenen van het concept, de potentieelstudie en het uitwerken van een business model, maar ook het werken met de bedrijven om de gemeenschap effectief tot stand te brengen in de schoot van de bedrijventerreinvereniging.  

De rol van Transition Stories bestond uit het opmaken/doorrekenen van de business case, het opmaken van de projectplannen per betrokken bedrijf en de begeleiding van het volledige proces.

Opdrachtgever
POM Antwerpen

Periode
2022 – 2023

Referentiethema
Energiegemeenschappen

 

 

 

 

 

 

Benieuwd wat Transition Stories voor jouw organisatie kan betekenen?