Skip to main content

Matti Defillet

Consultant & procesbegeleider

Matti heeft nog maar pas ons team vervoegd en brengt een sterke achtergrond in beleidsadvies en duurzaamheid mee. Van 2021 tot 2024 werkte hij bij het Agentschap Landbouw en Zeevisserij van de Vlaamse overheid, waar hij studies uitvoerde over economische en maatschappelijke thema’s in de landbouwsector, beleidsnota’s en subsidies opstelde, een grootschalige enquête uitvoerde en economische barometers ontwikkelde. 

Daarvoor was Matti van 2020 tot 2021 junior sustainability consultant bij Studio Gear Up in Amsterdam, een bedrijf gespecialiseerd in nationale en Europese milieubeleidsanalyses. Hier adviseerde hij bedrijven en overheden strategisch over de klimaattransitie en biobased economie, en voerde hij onderzoek en gaf advies aan de transportsector over de transitie naar klimaatneutraliteit. 

Matti behaalde in 2020 een master in internationale betrekkingen en diplomatie en in 2019 een master in handelsingenieur: sustainability engineering aan de Universiteit Antwerpen. Hij deed daarbij diverse internationale ervaringen op in Slovenië en de Verenigde Staten. 

In zijn vrije tijd struint Matti vaak rond op (rommel-)markten, bezoekt hij geregeld musea en is hij vaak te vinden in lokale koffiebars met een boek in de hand. Als vrijwilliger is hij actief bij concertzaal Trix waar hij dorstige concertgangers van drank voorziet. Hiken, joggen, basketbal, skiën en vele andere sporten zijn voor hem de ideale manier om te ontspannen. 

Referenties

Energiegemeenschap “Energiek Sint-Niklaas”

2024

Opstart en dagelijks beheer van de energiegemeenschap.

Zonnemakelaar voor stad Antwerpen

2024

Externe begeleiding in functie van klimaatdoelstellingen rond zonne-energie.

Studiewerk energie voor provincie Antwerpen

2024

Studiewerk met betrekking tot bedrijvenclusters energiegemeenschappen en energiedelen.

At Last - Europees project voor de Europese Commissie

2024

Opzetten van een leerplatform voor Europese lokale besturen.

Warmteplan voor de gemeente Grimbergen

2024

Opmaak warmtebeleidsplan als partner van de Intercommunale Haviland. LEES MEER

Wil je op de hoogte blijven van de projecten waarin we momenteel actief zijn?

Volg ons op LinkedIn

Heb je een vraag voor ons?

Neem snel contact met ons op!