Skip to main content

In onze nieuwe reeks #HeroesToWatch interviewen we straffe transitiehelden. Bewonderingswaardige individuen die zich inzetten voor de energietransitie van morgen. We voeren een open en eerlijk gesprek over hun drijfveren en motivatie. We bespreken succesformules maar durven ook struikelblokken en tegenslagen aan te raken. Uit deze gesprekken kunnen zowel beginnende als ervaren transitiehelden inspiratie putten.  Zo kunnen we allemaal leren van elkaar om sneller en meer impact te creëren.

In 2015 richtte Jef Van Eyck samen met enkele vrienden Campina Energie op, een burgercoöperatie die burgers samenbrengt en hen laat investeren in hernieuwbare energie. “Onze grootste vrees was dat het niet zou lukken. Wie zijn wij om er van uit te gaan dat dat zomaar gaat lukken? Hoe moeten wij dat doen?”, vertelt Jef daarover. Toch sloeg hun verhaal aan. Ondertussen realiseerden ze al meerdere zonnepaneelinstallaties en een windmolenpark. Verschillende projecten zijn ook in aanbouw. In #HeroesToWatch licht Jef zijn filosofie toe en vertelt hij hoe zijn coöperatie van een vriendengroep naar een professioneel bedrijf geëvolueerd is. Spoiler: ook bij hem ging niet alles van een leien dakje!

Wil je meer weten over Campina energie; hun projecten, werking en verhaal? Kijk dan zeker even op hun website: https://www.campinaenergie.be/

Wil je zelf ook een transitieproject opstarten maar weet je niet goed hoe?

Neem snel contact met ons op!