
In 2008 startte zijn loopbaan bij VITO als onderzoeker energie in gebouwen. Daarnaast was hij gastdocent "energie-efficiëntie in gebouwen'' aan de Hogeschool Brussel van 2009 t.e.m. 2013.
In 2011 maakte hij de overstap naar de stad Antwerpen. Daarbij was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van strategische energieprojecten. Een voorbeeldproject hiervan was de ontwikkeling en implementatie van het eerste warmtenet in Antwerpen in Nieuw Zuid. Daarnaast was hij de drijvende kracht achter de ontwikkeling van de strategische energievisie. Eind 2016 verliet hij de stad Antwerpen om zich voluit te geven in de succesvolle opstart van het bedrijf Kelvin Solutions.
Wouter combineert een technische bagage met een brede kenniswaaier over bedrijfskunde en beleidswetenschappen. Met vallen en opstaan heeft hij geleerd hoe technische projecten vertaald kunnen worden binnen een visie waar maatschappelijk draagvlak voor ontstaat.

De start van haar loopbaan rond in teken van de vertaling en toepassing van nationale regelgeving omtrent kwaliteitszorg binnen het accountancy-wezen.
Emma startte in 2020 bij Transition Stories als junior Expert Beleid en participatie rond lokaal beleid energie, klimaat en circulaire economie. Van bij aanvang wordt Emma ingeschakeld in onder meer de participatietrajecten en beleidsonderbouwing van lokale klimaatplannen, de uitwerking van een blauwdruk “Bedrijventerreinen van de Toekomst” en het uitvoeren van marktonderzoek & strategieën voor het opstarten van samenwerkingsprojecten op bedrijventerreinen.
In haar persoonlijke leven vervult Emma reeds jaren een actieve rol in de lokale jeugdraad en lokale verenigingsleven. Zo heeft Emma een goede voeling gekregen met de werking van lokale adviesraden en de uitdagingen waarmee lokale besturen op dit vlak te maken krijgen.

Katelijne startte in 2022 bij Transition Stories als junior Expert Beleid en participatie rond lokaal beleid energie, klimaat en circulaire economie. Van bij aanvang wordt Katelijne ingeschakeld in onder meer de participatietrajecten en beleidsonderbouwing van lokale klimaatplannen en de uitwerking van het trainingsaanbod dat door Transition Stories sinds 2022 in de markt wordt gezet.
In haar persoonlijke leven vindt je Katelijne regelmatig terug aan de kust, ergens op de dijk of aan boord van een zeiljacht. Daar laat ze de waan van de dag even voor wat die is om te genieten van de eindeloze vergezichten op zee.

De basis van zijn carrière als afgestudeerd handelsingenieur werd onder meer gelegd bij de universiteit Antwerpen en VOKA. Zijn verdere ervaring bij VITO als innovation developer leidden o.a. tot de oprichting van Flux50 en legden de startbaan klaar voor zijn ondernemerscarrière bij Condugo en Venture Link. Kortom, Peter is een verbinder, innovatiedenker en netwerkdenker die zich als een vis in het water voelt binnen de uitdagingen van beleid, energietechnologie en participatie met economische en beleidsmatige stakeholders.
Peter is bij Transition Stories een belangrijke schakel in het opzetten van allerhande samenwerkingen tussen overheden en bedrijven en het uitpuren van business modellen rond concrete duurzaamheidsprojecten op bedrijventerreinen (energie-efficiëntie, iOT, mobiliteit, hernieuwbare energie.
In zijn persoonlijke leven is Peter een geëngageerde fietser en zwemmer. Na de sportieve inspanning zoekt hij graag de mentale ontspanning met bijvoorbeeld een goed boek.

Na haar opleiding werkte ze voornamelijk in administratieve functies waar management, communicatie en klantencontact steeds belangrijk waren. De combinatie van vaardigheden en interessegebieden maakt dat Nathalie zich als een vis in het water voelt in ons team.
In haar persoonlijk leven is Nathalie vooral druk met haar gezin. Daarnaast heeft ze een voorliefde voor lezen, schrijven, boswandelingen en vakanties in Frankrijk.

In 2009 ging hij aan de slag als gebiedsingenieur en later als “studieverantwoordelijke hemelwaterplan” bij Aquafin waar hij, naast het ontwerp van riolering, mee het stedelijke waterbeheer ondersteunde. Hij deed er onder andere een energie- en waterstudie samen met Circular/Ducoop waar de haalbaarheid van een CESCo -een nieuw circulair woonconcept- werd onderzocht.
Recent maakte hij de overstap naar Transition Stories om zijn rol als “transitieversneller” volop uit te spelen. Daarin vult hij de technische achtergrond aan met het opzetten van samenwerkingen om duurzaamheidsprojecten van de grond te krijgen.
Erik behaalde in 2006 een master als burgerlijk elektrotechnisch-werktuigkundig ingenieur, richting mechanica met optie biomedische ingenieurswetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven.
In zijn vrije tijd houdt Erik zich graag bezig met nutteloze DIY-projecten en kilometers afleggen op de fiets.