Skip to main content

Wie zijn onze mensen?

Senior professional en zaakvoerder

Wouter Cyx

De oprichter en bezieler van Transition Stories is Wouter Cyx. Hij is afgestudeerd als industrieel ingenieur – electromechanica en behaalde een master in Public Management aan de Antwerp Management School. ...

De oprichter en bezieler van Transition Stories is Wouter Cyx. Hij is afgestudeerd als industrieel ingenieur – electromechanica en behaalde een master in Public Management aan de Antwerp Management School.

In 2008 startte zijn loopbaan bij VITO als onderzoeker energie in gebouwen. Daarnaast was hij gastdocent "energie-efficiëntie in gebouwen'' aan de Hogeschool Brussel van 2009 t.e.m. 2013.

In 2011 maakte hij de overstap naar de stad Antwerpen. Daarbij was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van strategische energieprojecten. Een voorbeeldproject hiervan was de ontwikkeling en implementatie van het eerste warmtenet in Antwerpen in Nieuw Zuid. Daarnaast was hij de drijvende kracht achter de ontwikkeling van de strategische energievisie. Eind 2016 verliet hij de stad Antwerpen om zich voluit te geven in de succesvolle opstart van het bedrijf Kelvin Solutions.

Wouter combineert een technische bagage met een brede kenniswaaier over bedrijfskunde en beleidswetenschappen. Met vallen en opstaan heeft hij geleerd hoe technische projecten vertaald kunnen worden binnen een visie waar maatschappelijk draagvlak voor ontstaat.

Expert beleid- en participatie

Emma Adriaensen

Emma Adriaensen is als jongste teamlid onze gedreven spring-in-het-veld. Zij is afgestudeerd in de politieke wetenschappen aan de KUL en behaalde een master in Governance Networks aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam. ...

Emma Adriaensen is als jongste teamlid onze gedreven spring-in-het-veld. Zij is afgestudeerd in de politieke wetenschappen aan de KUL en behaalde een master in Governance Networks aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam. Hiermee bekwam ze een goede academische basis met buitenlandse ervaring om mee in te stappen in de beleidsonderbouwing en participatieprocessen rond lokaal energie- en klimaatbeleid.

De start van haar loopbaan rond in teken van de vertaling en toepassing van nationale regelgeving omtrent kwaliteitszorg binnen het accountancy-wezen.
Emma startte in 2020 bij Transition Stories als junior Expert Beleid en participatie rond lokaal beleid energie, klimaat en circulaire economie. Van bij aanvang wordt Emma ingeschakeld in onder meer de participatietrajecten en beleidsonderbouwing van lokale klimaatplannen, de uitwerking van een blauwdruk “Bedrijventerreinen van de Toekomst” en het uitvoeren van marktonderzoek & strategieën voor het opstarten van samenwerkingsprojecten op bedrijventerreinen.

In haar persoonlijke leven vervult Emma reeds jaren een actieve rol in de lokale jeugdraad en lokale verenigingsleven. Zo heeft Emma een goede voeling gekregen met de werking van lokale adviesraden en de uitdagingen waarmee lokale besturen op dit vlak te maken krijgen.

Expert beleid- en participatie

Katelijne Schiltz

Katelijne Schiltz is van vele markten thuis. Na eerdere ervaringen in Senegal en o.a. bij Unizo en Velt besloot Katelijne om een nieuw hoofdstuk te schrijven bij Transition Stories.
...

Katelijne Schiltz is van vele markten thuis. Na eerdere ervaringen in Senegal en o.a. bij Unizo en Velt besloot Katelijne om een nieuw hoofdstuk te schrijven bij Transition Stories. Zij studeerde als werkstudent recent af als Sociologe aan de UA. Hiermee toonde ze haar werklust en wist ze een goede academische basis te komen in participatieprocessen rond lokaal energie- en klimaatbeleid. Haar grootste inhoudelijke passie is de thematiek van klimaatrechtvaardigheid.

Katelijne startte in 2022 bij Transition Stories als junior Expert Beleid en participatie rond lokaal beleid energie, klimaat en circulaire economie. Van bij aanvang wordt Katelijne ingeschakeld in onder meer de participatietrajecten en beleidsonderbouwing van lokale klimaatplannen en de uitwerking van het trainingsaanbod dat door Transition Stories sinds 2022 in de markt wordt gezet.

In haar persoonlijke leven vindt je Katelijne regelmatig terug aan de kust, ergens op de dijk of aan boord van een zeiljacht. Daar laat ze de waan van de dag even voor wat die is om te genieten van de eindeloze vergezichten op zee.

Senior professional & partner

Peter Verboven

Peter Verboven is onze immer energieke avonturier, nooit verlegen of bevreesd om een nieuwe alliantie of project uit de grond te stampen. Sinds hij afstudeerde als handelsingenieur heeft hij heel wat watertjes doorzwommen met als doel: de energiesector en het bedrijfsleven stappen voorwaarts laten zetten.

Peter is gedreven en bedreven in het verenigen van mensen, ideeën en technologie voor een duurzame toekomst. Hij heeft een bijzonder track record opgebouwd in het managen van complexe Europese projecten en aandrijven van het innovatie- & netwerkdenken in de energiesector en IoT.

De basis van zijn carrière als afgestudeerd handelsingenieur werd onder meer gelegd bij de universiteit Antwerpen en VOKA. Zijn verdere ervaring bij VITO als innovation developer leidden o.a. tot de oprichting van Flux50 en legden de startbaan klaar voor zijn ondernemerscarrière bij Condugo en Venture Link. Kortom, Peter is een verbinder, innovatiedenker en netwerkdenker die zich als een vis in het water voelt binnen de uitdagingen van beleid, energietechnologie en participatie met economische en beleidsmatige stakeholders.

Peter is bij Transition Stories een belangrijke schakel in het opzetten van allerhande samenwerkingen tussen overheden en bedrijven en het uitpuren van business modellen rond concrete duurzaamheidsprojecten op bedrijventerreinen (energie-efficiëntie, iOT, mobiliteit, hernieuwbare energie.

In zijn persoonlijke leven is Peter een geëngageerde fietser en zwemmer. Na de sportieve inspanning zoekt hij graag de mentale ontspanning met bijvoorbeeld een goed boek.

Office management & projectondersteuning

Nathalie Van Yck

Nathalie Van Yck kwam in 2022 bij het team. Ze is afgestudeerd in de journalistiek en heeft zo een scherpe blik op tekst en beeld. Haar interesse in bewust en biologisch leven is de laatste tien jaar een rode draad in haar leven en bracht haar uiteindelijk bij Transition Stories...

Nathalie Van Yck kwam in 2022 bij het team. Ze is afgestudeerd in de journalistiek en heeft zo een scherpe blik op tekst en beeld. Haar interesse in bewust en biologisch leven is de laatste tien jaar een rode draad in haar leven en bracht haar uiteindelijk bij Transition Stories, waar ze het administratieve aspect en een gedeelte projectondersteuning voor haar rekening neemt.

Na haar opleiding werkte ze voornamelijk in administratieve functies waar management, communicatie en klantencontact steeds belangrijk waren. De combinatie van vaardigheden en interessegebieden maakt dat Nathalie zich als een vis in het water voelt in ons team.

In haar persoonlijk leven is Nathalie vooral druk met haar gezin. Daarnaast heeft ze een voorliefde voor lezen, schrijven, boswandelingen en vakanties in Frankrijk.

Senior consultant & procesbegeleider

Erik Verbeke

Erik combineert een grote technische bagage met ervaring en interesse in duurzaamheid en klimaatadaptatie. Hij startte zijn loopbaan in 2006 bij KU Leuven als onderzoeker en technisch adviseur in het departement biomedische kinesiologie...

Erik combineert een grote technische bagage met ervaring en interesse in duurzaamheid en klimaatadaptatie. Hij startte zijn loopbaan in 2006 bij KU Leuven als onderzoeker en technisch adviseur in het departement biomedische kinesiologie.

In 2009 ging hij aan de slag als gebiedsingenieur en later als “studieverantwoordelijke hemelwaterplan” bij Aquafin waar hij, naast het ontwerp van riolering, mee het stedelijke waterbeheer ondersteunde. Hij deed er onder andere een energie- en waterstudie samen met Circular/Ducoop waar de haalbaarheid van een CESCo -een nieuw circulair woonconcept- werd onderzocht.

Recent maakte hij de overstap naar Transition Stories om zijn rol als “transitieversneller” volop uit te spelen. Daarin vult hij de technische achtergrond aan met het opzetten van samenwerkingen om duurzaamheidsprojecten van de grond te krijgen.

Erik behaalde in 2006 een master als burgerlijk elektrotechnisch-werktuigkundig ingenieur, richting mechanica met optie biomedische ingenieurswetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven.

In zijn vrije tijd houdt Erik zich graag bezig met nutteloze DIY-projecten en kilometers afleggen op de fiets.

Heb je een vraag voor ons?

Neem snel contact met ons op!