Skip to main content

Waarom deze training?

Onze klimaatambities en -plannen staan voor het moment van de waarheid. De komende jaren moet er fors geïnvesteerd worden in beleid en infrastructuur om de versnelling  in de klimaattransitie te realiseren. Of het nu gaat over gebouwen, mobiliteit, klimaatrobuust openbaar domein, energie-infrastructuur; overal zien we grote noden aan budget die niet zomaar afgedekt worden via de reguliere begrotingsmiddelen.

Grootse uitdagingen vragen dus om grootse strategieën die mee helpen de transitie te financieren. De Europese en Vlaamse subsidiemiddelen vormen mee deel van de oplossing om die puzzel gelegd te krijgen. Toch zien we dat maar weinig lokale besturen hier echt de kneepjes van het vak beheersen om strategisch en succesvol middelen van buitenaf aan te trekken.

Daar willen wij met deze training komaf mee maken. Mis dus niet die trein, en schrijf je mee in!

Wat gaan we doen en hoe pakken we dit aan?

Tijdens deze training ga je zelf actief aan de slag. Er wordt ingegaan op verschillende bronnen van subsidies en waar je deze vindt. Vervolgens bekijken we hoe je jouw project linkt aan de juiste bron. Afhankelijk van de vraag van de groep bekijken we een specifieke calltekst en leer je hoe je jouw voorstel kan enten op de oproep. We bekijken wat de elementen zijn van een succesvol voorstel aan de hand van winnende teksten voor een gelijkaardige oproep. Ten slotte kan je, onder begeleiding van de trainer, voor jouw eigen project een eerste schets maken van jouw winnend voorstel.

Doorheen de dag wordt actief ingespeeld op de behoeften van deelnemers en de obstakels waar jij nog tegenaan loopt om een succesvol subsidievoorstel te schrijven. We hechten veel belang aan interactie en praktijkgerichte uitwisseling binnen de deelnemersgroep. Daarom is deze training beperkt tot 12 deelnemers. Er snel bij zijn is de boodschap.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de financiering van het klimaatplan en er baat bij heeft zijn/haar kennis en vaardigheden te versterken.

De training is bijzonder relevant voor klimaatmedewerkers, financiële medewerkers, coördinatoren enz. bij provincies, streekintercommunales, steden en gemeenten.

Door wie?

Trainer van dienst is Peter Verboven. Als Europese business developer bij onder andere VITO, Condugo en Transition Stories bouwde hij een rijke ervaring en mooi track record op rond het binnenhalen van allerlei subsidievoorstellen. Met zijn ervaring en geleerde lessen kan je via onze training op 1 dag zelf de valkuilen vermijden die Peter gaande weg heeft leren kennen en vermijden.

Waar & Wanneer?

  • Provinciehuis Vlaams-Brabant, Provincieplein 1, 3010 Leuven
  • Donderdag 28 april, 9u00 – 17u00

Tarief inschrijving:

  • €399 excl BTW. (Syllabus, lunch & dranken inbegrepen )
  • Korting tot 10% is mogelijk wanneer je simultaan inschrijft voor meerdere personen of meerdere thema’s van onze trainingsonderwerpen.

 

Noot: De inschrijving tot deelname is maar definitief na ontvangst van de betaling en bevestiging door Transition Stories BV . De inschrijving via een first come, first served principe.