Skip to main content

Wijkrenovatietrajecten zijn belangrijk en beloftevol om woningrenovaties op te drijven. De proceskennis om dergelijke trajecten te begeleiden is helaas nog niet ruim verspreid. Daarom maakten wij er een open digitaal platform over.

Waarom Wijkrenovaties?

Wijkrenovatietrajecten zijn een belangrijk en beloftevol instrument om het aantal woningrenovaties verder op te drijven. Het laat toe om met een hele buurt samen te werken aan de woningkwaliteit zonder de grote sleur en onzekerheid van het verbouwproces. Door in groep te bewegen kunnen we de kwaliteit en kostprijs van een renovatie voor iedereen verbeteren.

Waarom een platform?

Steeds meer mensen zijn overtuigd over het nut van wijkrenovatietrajecten. De vraag is dus niet ‘wat gaan we doen?’, maar wel ‘hoe gaan we dit doen?’. De kennis om zo’n trajecten te begeleiden is echter nog niet ruim verspreid. Daarom maakten wij er een digitaal platform over.

Hoe succesvol een wijkrenovatietraject begeleiden, is de essentie van samenrenoverenkanjeleren.be. Begeleiding vergt structuur, kennis en een goed team. Met dit platform willen we de leercurve hierover gevoelig verbeteren. Zo kunnen we allemaal samen sneller en meer impact creëren op de renovatiemarkt.

Over Samenrenoverenkanjeleren.be

Het platform bundelt een toepasbare methodiek met inzichten en ervaringen om kennis rond wijkrenovatietrajecten te verbeteren én verspreiden. Samenrenoverenkanjeleren.be biedt hiervoor:

  • Een handige 10-stappen methodiek over hoe je wijkrenovaties kan begeleiden
  • Een volledig uitgewerkte video-course met extra inzichten

We beogen een open en levend geheel waar op termijn ook voorbeeldprojecten en handige documenten te vinden zijn. Het werk is nooit af, net als dit platform dat we verder willen laten groeien en leven.

Heb je vragen of wil je zelf nog goede inzichten en voorbeelden aanreiken?

Neem snel contact met ons op!

Dit project werd gerealiseerd door Transition Stories bv en Allemaal Klimaatneutraal vzw met ondersteuning van het Fonds voor Duurzame Materialen en Energie (www.fdme.be) en de Koning Boudewijnstichting.